Echt fruit op school

Een snoepfruithaag met lokale/regionale fruitrassen met een verhaal en dat op uw eigen school!

Op zaterdag 2 december 2023 werd Vrije basisschool Sint Jozef Coloma getracteerd met de eerste Pomko - aanplant van 2023 . Op een bijzondere plaats: Vrije Basisschool Sint Jozef Coloma te Stad Mechelen

Bijzonder omdat het al het tweede jaar op rij is dat we er fruitbomen planten en omdat scholen nu net de plaats zijn waar we onze missie helemaal kunnen waarmaken: "wat we op vlak van fruitkundig erfgoed van onze voorouders kregen, aan onze kinderen doorgeven”!

Ondertussen staat er al een mooie collectie van 30 appel- en perenbomen, met uiteraard ook een selectie van echt Mechelse soorten. Zo een aanplant starten we steeds met een miniworkshop: Hoe zit een fruitboom in elkaar en hoe maak je een fruitboom? Hoe een fruitboom planten? Hoe de eerste vormsnoei toepassen? 

Deze keer ging het aanplanten mede dankzij de vrijwilligers zo vlot, dat Dieter Dewitte op het einde nog een extra snoeicursus gaf (toegepast op de vorig jaar aangeplante fruitbomen). Veel dank aan de Ouderraad Colomaenpa, de ouders en de directie om dit mooie fruitproject te realiseren! Heel blij dat we met Pomko ook ons steentje kunnen bijdragen. #levenderfgoed #Regionalesoorten #uniekebeleving #appelenpeer

Een snoepfruithaag ook bij jou op school of in de buurt?

Wil je als school ook zo een snoepfruithaag met lokale/regionale fruitrassen met een verhaal? Aarzel dan niet om ons te contacteren. 
We kunnen jullie van A tot Z ondersteunen. Op die manier kunnen de leerlingen en leraars niet alleen genieten van lekker fruit maar draagt de school ook bij aan het borgen en bewaren van ons regionaal fruitkundig erfgoed voor de volgende generaties. Een dubbele “win” dus!