Openingsfeest Bakkerijmuseum

Stand Pomko

Registraties zijn gesloten
Stand Pomko tijdens openingsfeest Bakkerijmuseum

Feestweekend

Op 4 en 5 mei viert het Bakkerijmuseum feest! Ontdek het volledig vernieuwde museum in een feestelijk jasje.

Programma

ZATERDAG 4 MEI

Vergaap je tijdens demonstraties van ervaren bakkers. Zet je neer aan de langste broodtafel. Ontdek het vernieuwde museum. Ga zelf aan de slag op de activiteiten- en ambachtenmarkt, of geniet van een hapje en drankje in de tuin.

> Activiteiten- en ambachtenmarkt

In de prachtige museumtuin vlijt zich een bont gezelschap neer. Je kan proeven van verschillende workshops, doe-activiteiten, ambachten en animaties voor jong en oud.

Naaldvilten, spinnen, kantklossen, koekjes bakken, kruidenworkshop, natuurbeleving, schilderen, schaken, grime, reuzespelen, figure weaving XL, den draad, muziek, ...

> De langste broodtafel

Een lange broodtafel met broden en broodspecialiteiten van zoveel mogelijk (hobby)bakkers in België, verbindt oud en nieuw en wijst de weg naar de ingang van het vernieuwde museum. En natuurlijk kan er geproefd worden! De langste broodtafel kadert in de erkenning van de broodcultuur als immaterieel cultureel erfgoed. Breng gerust je eigen brood mee om onze tafel aan te vullen!

> Demonstraties

Ervaren bakkers tonen hun kunsten: chocolade, suikerwerk, brood, speculaas, … Je ziet het vakmanschap vanop de eerste rij. Proeven kan, en alle producten worden ter plaatse verkocht.

> Uitgebreid, gezellig terras met eet- en drankgelegenheid

Het is heerlijk vertoeven op het terras in de historische perenboomgaard. Geniet van een hapje of een drankje, met een streepje muziek!

15u: Optreden Goldfinch 

PRAKTISCH

Wanneer: zaterdag 4 mei van 10u-17u

Toegang tot de site is gratis! Voor het museum gelden de gewone toegangsprijzen.

Alle activiteiten zijn gratis, behalve de workshop koekjes bakken en naaldvilten. Hiervoor betaal je €4 via een stempelkaart. De activiteiten vinden doorlopend plaats. Inschrijven is niet nodig.

Datum & Tijd
zaterdag mei 04, 2024
10:00 17:00 (Europe/Berlin)
Locatie

Bakkerijmuseum

Ieperse Steenweg 137
Veurne 8630
bakkerijmuseum@veurne.be
Krijg het adres
Organisator

Pomko vzw

+32486511210
0486511210
info@pomko.be
DEEL

Zoek uit wat mensen zien en zeggen over dit evenement, en neem deel aan de conversatie.