Podcast Barack Frituur


BARACK FRITUUR...

is een podcast over mensen uit groot Wevelgem. Leute en Lapauw zijn de gastheren en ontvangen in hun studio telkens een fascinerende Wevelgemnaar of een fascinerend iemand met Wevelgemse roots. Mensen die boeien en die ze graag aan de luisteraar leren kennen.

In elke aflevering eten ze frieten met de gast uit zijn of haar lievelingsfrituur. In afwachting van de frieten babbelt men over de leuke en minder leuke kantjes van Wevelgem en thema’s die bij de gast passen.

De podcast wil er zijn voor iedereen met een hart voor Wevelgem, én met een positief-kritische geest.

Het is een ideaal medium voor wie graag mensen en het verhaal er achter leert kennen. De afleveringen zijn ook een goed surrogaat voor ex-inwoners met heimwee naar Wevelgem.

Barack Frituur startte in 2021, en werd bedacht in coronatijd. Vanaf de eerste afleveringen was er duidelijk een podcastpubliek in Wevelgem. Dat moedigde Leute en Lapauw aan om te blijven frieten eten met een mix van gekende en minder gekende gasten. De gasten komen uit de drie deelgemeentes: Moorsele, Gullegem en Wevelgem.BF aflevering 60: Dieter Dewitte

Onze gast is pommoloog Dieter Dewitte, initieel een bakker met allergie voor bloem.
Dieter verschijnt altijd in korte broek en op sandalen. Via VELT en zijn pommologisch collectief POMKO wil hij oude fruitrassen doen herleven.
Leute en Lapauw zijn ook benieuwd naar zijn indrukken over Wevelgem. 

Luister hier (Spotify) of hier (Soundcloud)