Snoeiopleiding

Snoeiles wintersnoei hoogstam fruitbomen op vraag Regionaal Landschap Rivierenland 

Wist je dat de regio rond Mechelen en Heist-op-den-Berg vroeger een echte fruitstreek was? Eindeloze hoogstamboomgaarden met zowel appel-, peren-, pruimen-, kersen- als notenbomen kleurden eeuwenlang ons landschap en zijn ondertussen kostbaar natuurerfgoed.

Een goed beheerde boomgaard is echter goud waard. Heb je zelf fruitbomen en vragen bij het beheer hiervan? Of wil je er graag aanplanten? Dan is deze cursus iets voor jouw! Je leert enkele basistechnieken om ervoor te zorgen dat jouw bomen gezond blijven. Hoe is een fruitboom opgebouwd? Wat is het juiste snoei tijdstip? Zijn vragen waar je tijdens deze cursus een antwoord op krijgt.

Lesgever Dieter Dewitte is samen met Jeroen Delmotte oprichter van Pomko wat staat voor Pomologisch Kollektief (www.pomko.be). Deze vzw richt zich op determinatie en cultuurhistorisch onderzoek, ontwerp/kweek/aanplant/onderhoud van boomgaarden en beleving door oude fruitrassen weer onder de mensen te brengen. Een geknipte partner dus voor Regionaal Landschap Rivierenland om mee samen te werken.

In samenwerking met Regionaal Landschap Rivierenland