Snoeicursus hoogstamboomgaarden: VORMSNOEI (kopie)

Leer jonge hoogstamfruitbomen snoeien in onze tweedelige cursus.

Inschrijving voor Snoeicursus hoogstamboomgaarden: VORMSNOEI
40,00 € 40.0 EUR
Qté
Leer jonge hoogstamfruitbomen snoeien in onze tweedelige cursus.

Heb je zelf hoogstamfruit of wil je in de toekomst graag een boomgaard aanleggen? Heb je net hoogstamfruitbomen aangekocht via onze actie Behaag je tuin?

Onze tweedelige basissnoeicursus 'Vormsnoei' maakt je wegwijs om je jonge bomen ‘in vorm’ te houden. Door gericht te snoeien zorg je voor de ontwikkeling van een stevige, open kroon, waar veel lucht en licht aan de takken kan. Zo krijg je een gezonde boom én lekker fruit. Een correcte snoei draagt ook bij tot het vormen van gezonde en landschappelijk waardevolle hoogstamfruitbomen, die voor mens én dier veel te bieden hebben.

De cursus bestaat uit twee dagen. In maart behandelen we de wintersnoei, in september de zomersnoei. Je kan enkel inschrijven voor de twee dagen samen. De zomersnoei bouwt immers voort op de wintersnoei. Zo zie je de evolutie en gevolgen van je snoeiwerk. 

Je krijgt telkens een avond theorieles en in het weekend gaan we een voormiddag lang jonge bomen in Kruisborre, Asse, snoeien onder begeleiding van de fruitboomexpert van POMKO. Enkel door zelf te oefenen krijg je het snoeien onder de knie!

Praktisch

  • donderdag 21 maart van 19u30 - 21u: theorieles in Oud Gasthuis, Huinegem 4, Asse
  • zondag 24 maart van 9u30 - 12u15: praktijkles VORMSNOEI in Kruisborre (Mazier, Asse)
  • donderdag 5 september van 19u30 - 21u: theorieles in Oud Gasthuis, Huinegem 4, Asse
  • zaterdag 7 september van 9u30 - 12u15: praktijkles VORMSNOEI in Kruisborre (Mazier, Asse)

Inschrijven kan door het webshopformulier in te vullen en meteen online te betalen. De totale kostprijs bedraagt 40 euro, daarvoor krijg je twee avonden theorie en twee voormiddagen praktijkles.

Deze cursus is een initiatief van Regionaal Landschap Brabantse Kouters i.s.m de gemeente Asse en wordt financieel ondersteund door de provincie Vlaams-Brabant. Dieter van POMKO geeft de snoeicursus.

Inschrijven kan enkel via deze webpagina: https://www.brabantsekouters.be/agenda/snoeicursus-hoogstamboomgaarden-vormsnoei

Date et heure
jeudi septembre 05, 2024
19:30 21:00 (Europe/Berlin)
Lieu

op locatie

--op locatie--
--op locatie--
Obtenez l'itinéraire
Organisateur

Regionaal Landschap Brabantse Kouters

--Regionaal Landschap Brabantse Kouters--
+32 2 253 43 04
PARTAGER

Découvrez ce que les gens voient et disent à propos de cet événement et rejoignez la conversation.